skip to Main Content

De zuinigste auto’s voor een beginner

Ga je voor het eerst een auto aanschaffen? Als beginner is het handig om een zuinig auto te kiezen. Meteen een dure auto zorgt ervoor dat je diep in je zak gaat moeten en dat geeft geen zin meer om je auto te rijden. Begin langzaam met een zuinige auto.

 

1. Voordeel

Een zuinig auto is zeer voordelig. Je kunt er zoveel plaatsen mee zonder te vrezen dat je steeds brandstof gaat moeten vullen. Je kunt er elke dag naar het werk mee of wil je een wandeling maken dan kan dat ook. Hij verbrandt niet veel. Je budget laat het ook toe met een zuinig auto.

 

2. Verschil zuinig en niet zuinig auto

Met een niet zuinige auto kun je niet altijd overal heen. Ben je van plan de grens over te steken ga je heel diep in je zak moeten. Onderweg ga je steeds weer brandstof vullen om verder te gaan. Terwijl met een zuinige auto kun je ongestoord verder. Een zuinig auto is wel iets duurder, maar je bent er verzekerd van dat je dat eenmalig betaald en daarna heel goedkoop je brandstof kunt vullen. Terwijl bij een niet zuinige auto ga je steeds brandstof vullen.

 

3. Zuinigste auto’s

Er zijn een aantal zuinige auto’s beschikbaar. De keuze ligt aan jou welke jij het leukst vind. Want natuurlijk moet er ook gekeken worden naar de mooiheid. Mooi en zuinig dat is pas de juiste keus als beginner voor een auto.

  • Suzuki Celerio

Een hele goedkope en zuinige auto. De suzuki verbrand 1 op 21. Het heeft een 1 liter drie cilinder benzinemotor.

  • Hyundai IONIQ

Deze hyundai bestaat uit een 1.6 liter benzinemotor en een elektromotor. De verbranding hiervan is 1 op 20.8. De hyundai is geschikt als gezinsauto.

  • Toyota Yaris Hybrid

De Toyota bestaat uit een 1.5 liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor. Deze auto rijdt 50% van de tijd elektrisch. De verbranding is 1op 20.8

Als je een auto gaat kopen zijn er enkele punten waarop je moet letten. Vooral als je wilt dat hij zuinig moet verbranden dan zijn er enkele tips hiervoor. Niet een ieder kan een nieuwe auto kopen, sommige kiezen voor een tweedehandse. Als je een tweedehandse auto gaat kopen kies dan een auto met een bouwjaar hoger dan 2005. Deze auto’s zijn iets meer milieuvriendelijker.

Voordat je een auto koopt moet je ook kijken hoeveel mensen je gaat vervoeren. Als jij er alleen bent of je partner en jij dan kun je een kleine auto kiezen, want een kleine auto is 10 procent zuiniger. Terwijl een grote auto meer verbruikt.

Er moet ook rekening gehouden worden met het milieu wanneer je een auto koopt. Als je een groot model auto koopt kies dan energielabel A model. Deze zijn 20 procent zuiniger waardoor je minder CO2 uitstoot hebt en brandstofkosten.

Je kunt ook kiezen voor een elektrische auto. Deze auto’s zijn beter voor het milieu in de plaats van auto’s met diesel of benzine. Elektrische auto’s hebben ook minder wegenbelasting.

Natuurlijk is er nog een ander mogelijkheid in plaats van kopen. Je kunt een auto huren. Door te huren betaal je alleen de huurkosten. Benzine krijg je mee. En je kunt ook huren wanneer je dat echt nodig hebt. Dit is ook een manier van besparen. Want met een eigen auto zit je soms dagen thuis ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.