skip to Main Content

De meeste mensen willen een auto. Het is zeker handig vooral als je naar het werk moet of boodschappen wilt gaan doen. Maar de auto heeft veel meer kosten dan je dacht. Het kan jou heel veel geld gaan kosten vooral  als het gaat om benzine. Maar er zijn ook andere vaste lasten. Er zijn wat handige tips die je kunnen helpen om te bezuinigen.

Afstand

Ga je even om de hoek en wil je met je auto gaan? Doe dat liever niet. Korte afstanden kun je vermijden door te lopen of met de fiets te gaan. Het is ook goed voor je gezondheid. En je auto krijgt ook rust.

Gaspedaal

Tijdens het rijden is het aangeraden om niet steeds op het gaspedaal te trappen. Af en toe kun je de auto laten rollen door de gaspedaal los te laten. Vooral als de weg vrij is kun je dit doen.

Bandenspanning

Wacht niet totdat jouw band plat wordt. Maar ga regelmatig controleren. Een juiste bandenspanning zorgt voor bezuinigen. Je auto kan zo ook geen schade oplopen. Elk auto heeft een aparte bandenspanning. Let er dus op dat je de juiste gebruikt.

Gesloten ramen

Door de autoramen te sluiten en rijden zorg je ervoor dat je benzine bespaart. Want met open ramen komt er veel wind naar binnen en daardoor wordt de auto tegengehouden om te rijden.

Wegenbelasting

Heb je nog geen auto, maar ben je wel van plan om een aan te schaffen, kies dan het type auto waarop je helemaal geen wegenbelasting betaalt of juist minder betaalt.

Autoverzekering

Je auto moet altijd verzekert zijn. Zorg ervoor dat je de juiste verzekering aansluit. Er zijn goedkope, maar ook hele dure. Laat je goed informeren en kies voor een verzekering die handig zou zijn bij jou auto.

Onderhoud

Je auto heeft ook onderhoud nodig. Doe dit op tijd, want als dit niet gebeurd kun je voor nog meer schade zorgen. Een auto moet je zien als een mens. Netals hoe jij op je zelf moet letten. Moet dat ook met de auto. Controleer de lampen ook tijdig en verschillende olieen.

Benzine

Benzine kun je altijd vullen, er zijn mensen die het altijd doen wanneer ze weten dat ze de auto vandaag zullen meenemen. Maar heb je eens gemerkt dat er bij het voltanken de auto veel meer bespaart dan het kwart van je benzine? Het is dus aangeraden om altijd vol te vullen al ga je niet zo vaak over straat met de auto.

Een auto hebben is leuk, je kunt je makkelijk verplaatsen. Maar er zijn ook dagen waar het niet zo prettig is met de auto. Vooral niet wanneer er andere kosten komen bijkijken. Let er dus vooral op dat jouw auto op tijd onderhouden wordt. Anders kun je veel meer schade oplopen. Een auto kan heel gevoelig zijn.