skip to Main Content
Bed wantsen Komen Ook In De Auto Voor

Bed wantsen komen ook in de auto voor

Wat zijn bed wantsen

Bed wantsen zijn kleine insecten zonder vleugels. Het liefst wonen zij in jouw slaapruimte niet zover van jouw bed. Ze voeden zich met het bloed van de mens of dier. Deze beestjes dragen geen ziekten over maar kunnen lastige jeuk bultjes achterlaten op de huid van de mens. Merk je dat je geen goede nachtrust hebt doordat je jouw lichaam aldoor moet jeuken of merk je dat je jeukbulten krijgt zodra je op het bed gaat liggen dan bestaat de mogelijkheid dat je te maken hebt met bed wantsen. Het opmerkelijke is dat deze beestjes zich overdag verschuilen tussen lakens, kleding, matrasnaden en scheuren in de muur. Zij komen in de avond naar buiten op zoek naar voedsel.

Bed wantsen in de auto

Bed wantsen kunnen ook in de auto voorkomen. Ze kunnen zitten in je kleding of jas die jij aan hebt op het moment dat je in de auto stapt. Bed wantsen komen niet in grote aantallen voor in de auto. Zijn ze eenmaal in de auto dan proberen zij te overleven middels bloed van de bestuurder of mede passagiers of de huisdier die ook in de auto meereist. Oude bed wantsen kunnen heel lang zonder voedsel blijven. De meeste van ze kunnen het een jaar zonder voedsel overleven. Jonge bed wantsen kunnen enkele dagen of enkele maanden zonder voedsel blijven. Zij kunnen niet langer dan de eerder genoemde periode zonder voedsel blijven omdat zij nog in hun ontwikkel periode zijn. Bed wantsen kunnen niet tegen de kou. Het is daarom mogelijk dat zij de winterperiode in jouw auto niet zullen overleven. Heeft je auto de juiste temperatuur dan kunnen zijn het nog heel lang volhouden.

Hoe weet je of je bed wantsen in de auto hebt

Merk je rode vlekken op de bank dan zijn dit vast gepletterde bed wantsen op de bank. Donkere vlekken in kleding kunnen duiden op uitwerpselen van de bed wantsen. Huiddeeltjes die je op de bank vindt of gele eitjes of eischalen. De bed wants zelf in de auto vinden is het grootste bewijs.

Hoe bestrijdt je bed wantsen in de auto

Bed wantsen in de auto kan je op verschillende manieren bestrijden namelijk:

– Het gebruik van diatomeeënaarde; een poedersoort die olie en vetten zuigt uit de bed wantsen. Hierdoor drogen de bed wantsen uit en gaan ze dood. Na het gebruik van de diatomeeënaarde moet de auto wel goed schoongemaakt worden.

– Warmte

Parkeer je auto in de zon en scherm de ramen af met zwart plastic. De bed wantsen zullen de hitte niet overleven.

Wij hebben jouw 2 tips gegeven die je kunt toepassen bij het bestrijden van bed wantsen in de auto. Veel succes ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.