skip to Main Content

Hoe koop je het best een auto

Ben je van plan een auto te kopen? Dat is heel goed, maar ben je goed geïnformeerd voordat je dit gaat doen? Een auto wordt niet zomaar gekocht. Er wordt gekeken naar bepaalde zaken. Het is altijd goed om naar je eigen voordeel te kijken. Een auto die duur is of veel brandstof verbrand kun je niet gaan rijden anders ga je veel in je zak. Kijk altijd eerst naar je budget.

1. Brandstof

Voordat je een auto kiest moet er eerst gekeken worden welke soort brandstof auto je wilt kopen. Is dat diesel of benzine. Als je een diesel auto wilt kopen kost dat meer, maar het brandstof verbruik is minder en diesel als brandstof kost goedkoper. Je kunt dus aan de hand van je kilometers die je gaat rijden bepalen welke soort je wilt. Ga je verre afstanden dan is het aangeraden een dieselmotor aan te schaffen. Ga je korte afstanden dan kun je wel genieten van een benzineauto.

2. Testen

Een auto mag ook zo mooi zijn, maar hij rijdt niet zoals je het had gewenst. Het is geadviseerd om de auto altijd te testen voordat je het gaat kopen. Zoals je op de rijschool hebt geleerd om eerst rond de auto te lopen, doe je dat ook met de nieuwe. Open alle deuren om te kijken als ze goed zijn. Bekijk de banden als ze recht zijn of geen bobbels vertonen, de ruiten moeten ook gecontroleerd worden. Als alles in orde is mag je gaan rijden. Tijdens het rijden voel je zelf aan als het goed zit met de gas en rem. Zit je comfortabel dan is dit de geschikte auto voor jou.

3. Tweedehands of nieuw

Laat jouw budget het niet toe dan kun je geen nieuwe auto kopen. Maar gekeken naar de voordelen van een nieuwe auto kun je liever nog een beetje sparen voor een nieuwe auto. Heb je dringend een auto nodig dan kun je wel kiezen voor de tweedehandse. Maar er is wel kans dat er kosten bijkomen. Terwijl een nieuwe auto met de nieuwste technologieen komt. Er is sprake van veiligheid, brandstofrendement, comfort en connectiviteit. Hij is nog nooit gereden dus je bent er zeker van dat hij goed werkt. Je krijgt ook nog garantie.

4. Oldtimer of nieuwtimer

De oldtimer is mooi, maar is juist gevoelig zoals men het zegt. Een old timer wordt op een zeldzame manier onderhouden. Je kunt het beste bij een handelaar kopen die ervaring heeft met een old timer. Een old timer wordt ook niet door een ieder gerepareerd en de onderdelen zijn ook anders onderhouden vergeleken met andere auto’s.

5. Private lease

Veel mensen kiezen voor een private lease om aan hun auto te komen. Het grootste voordeel is dat je geen groot som hoeft te betalen om aan een auto te komen. Je moet wel kunnen aantonen hoeveel je maandelijks verdiend. Nadat het contract verlopen is mag je de auto terug geven aan de firma of je mag het weer verlengen indien je dat wilt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhouden, want dat doen ze ook zelf.

Je kunt zien dat er bepaalde zaken zijn waarmee je rekening moet houden voordat je een auto koopt. Niet altijd moet er naar mooiheid gekeken worden. Het is van belang om naar het binnenste van de auto te kijken qua machines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.